Karácsony felé

Közeleg a karácsony, és mindenki azon gondolkozik, hogy mivel lepje meg szeretteit. Talán egy új ruhának vagy egy könyvnek örülne? – tesszük fel magunknak a kérdést. Eljön az ünnep, bontogatjuk az ajándékokat, és előfordul, hogy nem is tetszik, amit kaptunk – sokszor azért, mert „nem elég márkás”. Végig sem gondoljuk, van, aki nem engedheti meg magának a drágább ajándékok megvételét, s az is lehet, hogy az olcsóbb ajándékhoz sokkal nagyobb szeretet párosul.

Nem régiben megismertem egy lányt, aki még csak 15 éves, de már élt intézetben a szülei felelőtlensége miatt, onnan a nagymamája kivette, de ő nemrégiben meghalt, s most a nagybátyjánál lakik. Nincs különszobája, tévéje, számítógépe, és ruhái is alig vannak. Gondoljunk bele! Neki milyen karácsonya lesz? Ő nem várhat néhány csokinál többet karácsonyra. Mi nyavalygunk, ha szüleink nem adnak elég zsebpénzt. De ő neki még az sem adatott meg, hogy a szüleivel éljen, arról nem is beszélve, hogy még soha nem kapott zsebpénzt. A körülötte élők sincsenek sokkal jobb helyzetben. Olyan barátai vannak, akik lopnak a boltból már tizenévesen, nem nagy dolgokat, csak csokit, mivel nekik még az is nagyon ritkán jut. De nincs mentség arra, amit tesznek. Barátai között többen isznak és cigiznek is. Ő még nem szokott rá erre az önkárosító életre, de mi lesz vele később? Vajon ilyen szegénységben kell leélnie az életét, vagy talán jobbra fordul a sorsa?

Én nagyon megkedveltem ezt a lányt, és teljes szívemből szurkolok neki.

Remélem, hogy fel tudtam néhány ember szemét nyitni. Becsüljük meg azt, amink van, örüljünk a legkisebb ajándéknak is, s annak különösen, hogy a szeretteink között ünnepelhetjük a karácsonyt.

Vass Katalin

Báthory SZKI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: