Esti meditáció avagy Józsi és a mai fiatalok

Néha belegondolok abba,mennyivel jobb lehetett az élet 30-40 évvel ezelőtt, hiszen napjainkra szinte csak a modern technika tudott pozitív irányba fejlődni.

Képzeljünk el egy fiút, aki abban az időben élt, és nevezzük el Józsinak! Jól tanul, rengeteget olvas, szüleivel tisztelettel beszél. Ez vajon így van a mai világban is? Persze akkor is voltak kivételek, de mint említettem, Józsi egy fiatal a sok közül. Sosem hallott senkit tiszteletlenül beszélni a felnőttekkel, nem mint most! Na, de lépjünk be inkább az iskolába! Jó diák lévén tudja, hogyan kell viselkedni a tanárokkkal és a személyzettel, minden órára készül, és betartja a szabályokat. Számára elképzelhetetlen lenne, hogy egy tanár sírva rohan ki az óráról, vagy nem tud tanítani a fegyelmezetlenség miatt. De vajon hány gyerek kezében látna könyvet a kötelező olvasmányokon és a tankönyveken kívül? Az ő idejében ugyanis az volt a legfőbb szórakozás, most meg csak a tévé és a számítógép.

Úgy gondolom, Józsi diákként nehezen tudna beilleszkedni a mai környezetbe, felnőtt fejjel pedig csak azt mondaná szomorúan: ,, Ezek a mai fiatalok!"

Farkas Tamás

Báthory SZKI

9.F

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: