La dolce Vita

Image

Idén nyáron a Leonardo program keretén belül két hónapot töltöttünk Olaszországban Lavagnaban, a Ligur tengerpart egy részén, három társammal.

Szakmai gyakorlatunkat folytattuk itt két szállodában: hárman pincérként, egyikünk szakácsként dolgozott. Megismertük az olasz konyhát, és persze a környéken a látnivalókat. Szabadnapjainkon ellátogattunk Genovába, megnéztük az Aqváriumot és a kikötőt, sétahajókáztunk Portofinóba .Erről tudni kell, hogy kb.500 lakosú ,de több ezer turista jár oda nyaranként,köztük híres sztárok is. Végigtúráztunk Cinque Terre-n , ez a csodálatos öt falu a világörökség része. Pisába és Firenzébe is eljutottunk. Pisa egyre inkább modernizálódik, igazán Firenze adja vissza az olasz hangulatot. Legnagyobb meglepetést tanárainktól kaptuk, akik elvittek minket Franciaországba. Meglátogattuk Cannes-t, Nice-t , és végül Monacót. Kicsit belepillanthattunk a francia életvitelbe. Az utazás által talán mi is felnőttünk, azóta másként látjuk a világot, az embereket, az életet. Sokat fejlődtünk szakmailag és nyelvileg, új barátságok szövődtek, melyek talán egy életre szólnak.

Örülök, hogy ma már léteznek ilyen programok, amik, lehetőséget nyújtanak a diákoknak, hogy kipróbálják magukat. Fontos, hogy bővítsük tudásunkat, mindig új próbák elé állítsuk magunkat, ezáltal felmérve, mire is vagyunk képesek.

Kulcsár Alexandra

12/ E

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: