Advent határok nélkül

2011 december 15-én először került megrendezésre a Páterdombi Szakképző Iskolában az idegen nyelvű prezentációs verseny „Advent határok nélkül” címmel általános iskolások részére.

A karácsony napjainkban már nem morális értékekkel rendelkező ünnep, gondolják sokan, hanem sokkal inkább kereskedelmi értékeket képvisel. A résztvevőknek sikerült ezt megcáfolni, hiszen olyan előadásokat láthattunk, ahol nem az ajándékozási szokásokat, hanem más kultúrák étkezési szokásait mutatták be. A versenyen három csapat vett részt, egy német és két angol csapat. A gyerekek fantasztikus előadásmódjukkal, ügyességükkel és felkészültségükkel lehengerelték a zsűrit.

Az eredményhirdetésig játékos programok zajlottak. Mind a három csapat előadását tortával jutalmazta a zsűri.

A német versenyen a zalaapáti Gábor Áron Általános Iskolából érkező hetedik osztályos csapat indult és ért el szép eredményt:

Advent ohne Grenzen: Székely Hanna-Farsang Regina- Iberpaker Eszter
Felkészítő tanáruk Tóth-Szalai Judit, angol-német nyelvtanár.

Az angol versenyen szintén a zalaapáti Gábor Áron Általános Iskolából érkező hetedik osztályos csapat jeleskedett, tanárnőjükkel Tóth-Szalai Judittal.

Advent without borders: Besze Dávid-Varga Patrik-Iberpaker Eszter

A másik angolos csapat Bagodból érkezett Halász Katalin angoltanáruk kíséretében a Fekete István Általános Iskola és Óvodából.

.A szorgalmas tanulók: Koller Bence, Pogácsás Marcell, Ragán Gyula

A szervezők, Ságiné Tóth Ildikó (angol) és Háriné Eszéki Marianna (német) a 13.F osztály segítségével bonyolították le a versenyt. A versenyen az iskola nyelvszakos kollégái is segédkeztek, a zsűrit Pusztai Zsuzsanna (nyelvi munkaközösség vezető-német-orosz), Czéman Eszter (angol) és Papp Miklós (angol) képviselték. A Páterdombi Szakképző Iskola végzős diákjai, szépen kidíszített teremmel, karácsonyi zenével és terített asztalokkal, gyertyafényben várták általános iskolás diáktársaikat. A verseny során segítették a gyerekek és tanáraik munkáját. A program kötetlen beszélgetéssel zárult! A gyerekek jól érezték magukat és szívesen folytatnák tanulmányaikat intézményünkben. Büszkék lehetnek tudásukra, felkészültségükre!

 

advent

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: