Kuselben jártunk

Amikor tudomást szereztünk német órán a diákcsere programról, rögtön kaptunk az  alkalmon és jelentkeztünk rá.

Április 27-én 22 kölcseys diákkal együtt indultunk Kuselba, Zalaegerszeg testvérvárosába. Amitől talán féltünk egy picit, az az volt, hogy nem értjük meg a német partnerünk szavait. De ezzel sem volt probléma, mert hamarosan szinte megszokott volt számunkra az, hogy körülöttünk mindenki németül beszél. Az egész napos utazás után fáradtan, de nagyon izgatottan végre megérkeztünk. Itt már mindenkit várt a saját partnere.

Az első két nap úgynevezett családi programmal kezdődött. Közelebb kerülhettünk a partnerünkhöz, és jobban megismerhettük egymást. Hétfőn Mainz városát tekintettük meg, kedden újra családi nap következett. Szerdán a városházára látogattunk, ahol a polgármester asszony fogadott minket. Ezután a zeneiskolába mentünk, ahol közösen énekeltünk és táncoltunk. Csütörtökön külön programokat szerveztek nekünk. A kölcseys diákok a zeneiskolába mentek vissza, utána pedig grafitiztek. Mi, páterdombis diákok reggel partnerükkel közösen mentünk iskolába, és egy magyar asztalt készítettünk. Megismertettük a német diákokkal és tanáraikkal a magyar ízeket és látnivalókat. Ezt követően egy szállodalátogatáson vettünk részt.

A kölcseys diákokkal közösen megnéztük a kuseli várat, és Potzberg vadasparkjában gyönyörű ragadozó madarak attrakcióit csodálhattuk meg. Pénteken Trier városát tekintettük meg, délután pedig az erdei kalandparkba utaztunk. Ezen a programon a német diákok is részt vettek. Szombaton a családi program után este a német diákok és tanárok szerveztek nekünk egy búcsúestet. Május 6-án, vasárnap indultunk haza. Nagyon jól éreztük magunkat, de akadtak köztünk olyanok is, akiknek honvágyuk volt. A közös diákcsere lehetőséget adott arra is, hogy kisebb-nagyobb barátságok is szövődjenek kölcseys és báthorys diákok között.

Ha van lehetőségetek, bátran jelentkezzetek hasonló utakra, mert életre szóló élményt és barátságot szerezhettek!

Jakab Zsófia és Müller Katalin Aurélia

Páterdombi SZKI, 10.E osztály

Fényképalbum:  Kusel 2012

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: