VI. Belvárosi szüret és a Páterdombi Szakképző Iskola

clip_image002[4]Az idei évben hatodszor került sor a zalaegerszegi Belvárosi szüret és Zalai teríték megrendezésére. A fesztivál szeptember első hétvégéjén várta a látogatókat. A megnyitó ünnepségre, melynek szerves részévé vált a szüreti felvonulás, meghívást nyert oktatási intézményünk, a Páterdombi Szakképző Iskola is. Iskolánk számára ez nagy megtiszteltetés volt, hisz a gasztronómia és vendéglátás világa is szerves része az oktatásnak. Három osztály vett részt a rendezvényen, s két szakmai oktatónk kísért minket az úton. Oktatási intézményünk gyakorlati óráin szükséges felszolgáló, illetve szakács öltözetben vonultunk fel. Boldogan és büszkén sétáltunk a Kossuth Lajos utca közepén és örömmel vittük a gyümölcskosarakat.

Jó volt látni a sok vidám zalaegerszegi és Zalaegerszeg környéki nézelődőt. Az utca őszi díszbe öltözött. Az igényes faházikókból igazi magyar termékek-sajtok, édességek, fából készült játékok-csábítottak vásárlásra. Este többen elmentünk a koncertekre.

clip_image002

A fesztiválon az Asbóth Sándor Gyenesdiási Lovas bandérium huszárai vezették a vonulókat, és őket követték a városi fúvósok, a majorettesek, néptáncosok, majd iskolánk után traktoros kocsin, a Nefelejcs Nyugdíjasklub énekelt. A kedves nyugdíjasok örültek a fiataloknak, és élvezettel integettek nekünk. A Csány László szobortól indulva, a Kossuth Lajos utcán végig, egészen a Széchenyi István téren álló nagyszínpadig sétáltunk. Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg a háromnapos program – forgatagot. A látogatók főleg zalai, de más tájegységről érkező borokat is megkóstolhattak, míg a színpadokon fellépők szórakoztatták a közönséget. Horváth Szabina és Boldizsár Laura 12.E

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: