Gólyavetélkedő

2013. 09. 27.

clip_image002Szabó Richárd felkereste a 9/D és a 9/E „gólya” osztályokat, hogy képviseljük az iskolát a Kölcsey Ferenc Gimnázium által szervezett gólyavetélkedőn. Az igazgatónőnél megkaptuk a kellő felvilágosítást azzal kapcsolatban, hogy mire is számíthatunk és hogy mindenki igyekezzen a tudásának megfelelően teljesíteni, tisztességesen viselkedni és jó hírben tartani az iskolát.

Eljött a várva várt nap, kicsit megijedve és megilletődve álltunk, még 3 csapattal szemben. Az első próbatétel: egy Wc pumpával kellett hajtani a gördeszkát, amin ülve és egyensúlyozva kellett célba érni. Természetesen ez a mutatvány kellőképpen feloldotta a hangulatot. A következő feladatot már könnyedén és bátrabban teljesítettük, amiben Máté Péter:”Zene nélkül mit érek én " című dalt kellett elénekelnünk. A következő feladatban egy minél hosszabb kötelet kellett a rajtunk lévő ruhadarabokból összekötni. A fiúkat megcsupaszítva, a lányokról a jó ízlésig levetkőzve sikerült a 2. helyet elérni. Egy fiúnak minden csapatból óriási szerencsében lehetett része . Rúzzsal a kezében el kellett mennie a városba, és minél több csókot kellett összegyűjtenie a teste különböző részéire. Ezt persze megnyertük. Majd egy fiúknak megint kedvező feladatot kellett teljesítenünk. Szabadrúgásokat kellett rúgni ebben a feladatban, amivel a 3. helyre kerültünk. Volt még egy éneklés, amelyben a "Hull a szilva a fáról" című nótára kellett megadott szavakkal dalt produkálni.

A "csere-bere" feladat már nem volt egyszerű. Gyufaszálat kellett kivinni a városba és becserélni mindig nagyobb értékre. A miénk így sikerült: gyufa-20 Forint-bevásárló kosár-zacskós leves-majonéz-bicikli.

A "tehénfejés" kézenfekvő feladatnak bizonyult, de ami könnyűnek látszik, az nem biztos , hogy az is. A gumikesztyűben lévő vizet kellett volna kifejni, de mint tudnivaló, a lányok nagy körme gyorsította a feladatot. Kiszakadt a kesztyű!! A következőben csokipuding alá rejtett gumicukrot kellett szájjal kihorgászni. Ezt a fiúk vállalták kisebb-nagyobb sikerrel. Mi ebben a 2-dikak lettünk. Ezután szinkronizálni kellett a "Jóbarátok" című sorozat egyik jelenetét. Barát- és barátnőt kellett szinkronizálni. A következőben a csapat 5 tagjára volt szükségünk. Az egyik diáknak kezére-lábára cípőt húztunk és négykézláb kellett futnia a Forma1-es pályán, a Boxutca kiállással "gumicsere és tankolási" lehetőséggel (sportcsoki,italozás,cipőcsere) éltek. Szorgalmas feladat következett: a zsűri egyik tagjának kellett szerelemet vallaniuk a megadott szavak használatával. Az utolsó feladatot mindenki nagyon élvezte. A csapatok minden tagjának táncolni kellett különböző zenékre.Pl: keringő,diszkó,csárdás…). Mindent egybevéve, és úgy,hogy nem volt összeszokott, begyakorolt a csapatunk, a feladatokban igyekeztünk jó hírét kelteni iskolánknak. De , mint ahogy egy régi mondás is tartja, hogy nem mindig az eredmény a fontos, hanem a részvétel és persze, hogy mindenki érezze jól magát és a fiatalok tartsanak össze egy-egy ilyen közös iskolai programon.

Köszönjük a lehetőséget az igazgatónőnek és Szabó Richárdnak, hogy elvitt és segített minket abban, hogy részt vehettünk ezen a nagyszerű és felejthetetlen szeptemberi délutánon.

Készítette: Farkas Friderika

9/E osztályos tanuló

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: