Szabó Katalin Nyelvi Verseny 2014

„A körülöttünk levő csodák”

nyelviverseny2

 A Zalaegerszegi Báthory István Szakképző Iskolában 2014. december 11-én, csütörtökön került megrendezésre a már hagyományossá vált idegen nyelvi, angol és német nyelvi verseny, amit általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulói számára szerveztünk. A verseny a fiatalon elhunyt német-olasz szakos kolléganőnk, emlékére a Szabó Katalin Nyelvi Verseny címet viseli. Katit az egykori Ságvári Endre Gimnáziumban tanítványként ismertem meg, később a Báthoryban németes kolléganők lettünk. Kati emberségét, példamutató személyiségét a mai napig emlegetjük, emlékét a nyelvi versennyel is őrizzük.

Az idei verseny már a 4. alkalom volt. A verseny alapításával az volt a célunk, hogy az idegen nyelv tanulására, annak életszerű használatára motiváljunk minél több gyermeket, ezért választottuk a csapatversenyt, ahol szóban, szabadon kell a tanulóknak egy adott témáról egy prezentációt előadniuk. Az első verseny témája a karácsony volt, majd a londoni olimpia évében természetesen az olimpia. A tavalyi év áttörés volt, a „Nagyi konyhája” témában már 13 csapatot láttunk vendégül az iskolában. Örülünk, hogy újabb és újabb városkörnyéki iskolát sikerült megszólítanunk erre a szórakoztató, barátságos vetélkedőre. Az idei év magas érdeklődése messze meghaladta az eddigieket, amit a 9 angol és 9 német nyelvi csapat jelentkezése mutat. Ebben az évben a témánk „A körülöttünk levő csodák”. A témával a tanulók figyelmét szerettük volna felhívni arra, hogy vegyék észre, mennyi csoda veszi őket körül lakóhelyükön, akár itt Zalaegerszeg, akár Zala megye valamely más településén. A verseny fő szervezői és koordinátorai, Háriné Eszéki Marianna és Ságiné Tóth Ildikó tanárnők sok meglepetéssel készültek az idei versenyre is. A verseny fővédnöke Kati édesapja Szabó István volt. Kajári Attila a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Zalaegerszegi Tankerületének megbízott igazgatója kedves szavakkal köszöntötte a jelenlévőket, versenyzőket. A zsűri elnökök Balaicz Zoltánné, iskolánk volt nyelvtanára és Tódor Tamás a Tourinform Iroda munkatársa voltak. A zsűri nevében Balaicz Zoltánné a nyelvtudás hasznosságáról szólt és tolmácsolta Zalaegerszeg város polgármesterének üdvözletét.

Számunkra mindig jó érzés látni a gyerekek és felkészítő tanáraik lelkesedését, örömét. Külön sikernek könyveljük el azt a fejlődést, amit a versenyre visszatérő diákokon látunk.

A legnagyobb célunk továbbra is az, hogy az idegen nyelvek tanulásának fontosságát hangsúlyozzuk valamint, hogy megmutassuk, hogy milyen sokat lehet játszva, vidáman is tanulni. A Zalaegerszegi Báthory István Szakképző Iskolában 2015 szeptemberétől újra indul a német két tanítási nyelvű képzés vendéglátás és turisztika szakon. Minden most 8. osztályos diákot, aki motivációt érez ezen szakmák iránt és szeretne magas szinten elsajátítani legalább egy idegen nyelvet, ami a német, nagyon sok szeretettel várunk az iskola két tanítási nyelvű osztályába.

nywelviverseny

A verseny eredményei:

Angol:

  1. helyezett: Bagodi Általános Iskola
  2. helyezett: Suli Harmónia Általános Iskola Zalaszentmihály
  3. Mindszenty J. Általános Iskola és Gimnázium és Kollégium Zalaegerszeg

Német:

  1. helyezett: Zalacsányi Csányi László Általános Iskola
  2. helyezett: Buda Ernő Általános Iskola Lovászi
  3. helyezett: Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola Zalaegerszeg

Pusztai Zsuzsanna

 az idegen nyelvi munkaközösség vezetője

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: