Értékteremtés felsőfokon: Bad Blumauban jártunk

Szakmai kirándulás 46 diákunkkal

badblumauBad Blumau egy természetben megbújó lankás kis település, mely jó adottságait az osztrák Rogner család kitűnően kiaknázta. A természetbe épített Hundertwasser által tervezett meseszerű épületegyüttes azonnal szemet szúr, bármelyik irányból is közelítünk.

A 4 hektáros területen elterülő 4 csillagos szálloda komplexum és termálfürdő hívogató valamennyiünk számára. A közelben 3000 m mélyről, vulkánikus eredetű kőzetek közül feltörő forrásra épült fürdő vize tele van ásványi anyagokkal.

Hundertwasser Bad Blumauban is nagyot alkotott, az ornamentális vonalak, az arany hagymakupola, a színes épületek magával ragadják a szemet és a fantáziát. A természet visszakerült oda, ahonnan az építkezés miatt a füvet, fákat kivették, pontosabban az épületek tetejére. Az épületek ablakai, a szobák formája sehol nem egyforma, ugyanúgy, mint a természetben. Az épületek különböző neve utal a felhasznált természetes alapanyagokra, mint például a kőház, vagy a téglaépület. A beltéri építőanyagoknál is nagy szerep jut a fának, a kőnek és a téglának. A folyosókon lévő aszfaltfolyam a vizet szimbolizálja. A falakat üvegből készült életfák díszítik. A falakon futó fekete elválasztó vonalak, a recepció és a dolgozói egyenruha fekete színe kihangsúlyozza a természet élő színvilágát. Mindez harmóniát sugároz, úgy, ahogyan azt Hundertwasser és Robert Rogner megálmodták. A 330 franciaágyas szobát főleg fiatal párok veszik igénybe. A szemrést formázó kis épületek apartmanokat rejtenek. A Menyhért elnevezésű termálvíz folyik a vendégek fürdőkádjába is. A szálloda kihasználtsága főleg a téli hónapokban és rossz időben kiemelkedő. Szombatonként esküvőket tartanak, a jegyespár fát állíthat magának a szállodához vezető kis út mentén.

De az érdekes megjelenés mit sem ér, ha azt nem töltik meg érezhető tartalommal. A szállodaipar, hiszen erről szól, csak szolgáltatásnak nevezzük. A Hundertwasser stílus csupán kiemeli a szálloda értékeit, melyben a vendég mellett a munkatársak is a középpontba kerültek. A kis csapatokban tevékenykedő alkalmazottak mindenhol megnyugtató mosollyal fogadtak bennünket. Mindenki gyorsan, precízen dolgozott. A vendégek megtalálják maguknak a megfelelő ellátást, hiszen félpanziós foglalásuk esetén több lehetőség áll a rendelkezésükre, mint gondolnánk. A büférendszerű reggelit kiegészíthetik ebéd-, vagy vacsoraidőben a komplexum egyik éttermében. Választhatnak, hogy a vacsorát is svédasztalos rendszerben, vagy á la, carte, vagy esetleg egy menü kiválasztásával szeretnék elfogyasztani fürdőköpenyesen, vagy elegánsabban felöltözve. Bármelyik variáció megoldható. Külön éttermük van a dolgozóknak is, akik a napi háromszori étkezést, délutáni uzsonnát és kávét havi 9 euróért vehetik igénybe. A hétvégi napok kivételével a fiatalokból álló csapat (átlagéletkor 30 év!) használhatja a szálloda szolgáltatásait. Nyári időszakban mintegy 55 gyakornokot készítenek fel a minőségi szállodaipari munkára. A szálloda filozófiája szerint, jobban teljesít a dolgozó, ha jól érzi magát.

  1. április 10.

Háriné Eszéki Marianna

Felhősi Mária

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: