Üdvözlet Schennából – a kéthónapos szakmai gyakorlat egyik résztvevőjétől

11292636_966056253445069_351308843_n

Amikor először hallottam erről a csodás lehetőségről, már akkor tudtam, hogy mindenképp részt szeretnék venni benne. Nem is telt el sok idő, és megtudtam, hogy azon szerencsés diákok közé tartozhatom, akik ezen a gyönyörű helyen gyarapíthatják tovább tudásukat.

Május 15-én, pénteken indultunk útnak mi négyen, „a kiválasztottak”, a munkát viszont csak vasárnap kellett kezdeni, tehát volt egy teljes napunk, hogy megismerjük a munkahelyünket, az embereket és a települést.

Az első munkanapomon nagyon izgatott voltam, és egy kicsit féltem is, de szerencsére egy felsőbb éves diáktársunk már a harmadik szezonját tölti ebben a hotelben szakácsként, és nekem nagyon sokat segített a kezdeti nehézségek leküzdésében.

Először még csak tisztítási, darabolási műveleteket végeztem, de ahogy telik az idő, egyre több feladatot bíznak rám, amit a legjobb tudásom szerint próbálok megoldani. A konyhában négyen vagyunk, és mindenkinek megvan a saját munkaköre, mindannyian tudjuk, mi az, amit minden nap meg kell csinálnunk. Nekem reggel és este az összes saláta elkészítése a feladatom, délután a sütemények, este pedig a desszert tálalása következik. Szinte mindig rám bízza a főszakács a tálalást, így a kreativitásom is fejlődik. Napról napra ügyesebbnek érzem magam, és az önbizalmam is egyre nagyobb. S nem utolsó sorban – az idegen nyelvi kommunikáció területén is fejlődök, aminek nagyon örülök.

Mindenki nagyon kedves és türelmes velem, nagyon szeretek itt dolgozni. Még csak három hét telt el, de már azt érzem, hogy nem szeretnék hazamenni.

A táj gyönyörű, ezt a látványt soha nem lehet megunni. Minden szabad pillanatot kihasználunk, mert nem mindennap jut el az ember egy ilyen helyre. Amikor van időnk, ellátogatunk a közeli városba, Meranóba.

Remélem, hogy még sok jó tapasztalatot szerzek, és sok szép élményben lesz részem a hátralévő öt hétben is. 🙂

Sédli Fanni

11.F

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: