Nemcsak Európát, iskolájukat is felfedezték

A Fedezd fel Európát című pályázat keretein belül a Zalaegerszegi SZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában megrendezésre került egy, az iskolához kapcsolódó program, a 9.D-s diákok szervezésében.  Az iskola egyik első ágazati szakképzésre járó osztálya, az 5/15. G osztály is részt vett a programban, hiszen több hagyományt ők teremtettek meg az iskola falai között, így például a faültetést. A pályázat arról szól, hogy az Európai Uniós megvalósult projekteket kell bemutatni, 2 perces filmmel. Az első helyezett osztály egy strassburgi kirándulást nyerhet 38 osztály pedig Budapest utcáit és emlékeit fedezheti fel.

Az iskola területén kialakított tűzrakó/kerti sütögető jó helyszínül szolgált egy kis csapatépítőnek, összekovácsolódásnak. Még ezelőtt a közös főzés előtt az osztály megtekintette a város EU-s pénzéből való pályázatait, köztük az Arany Bárány wellness részlegét, az iskola bejárata melletti tündérkertet, az informatikai részleget, vérnyomásmérőjét is.  Az előzőleg elkészített plakátokkal próbálták minél több ember figyelmét felhívni a programra.  A diákok a fűszerkertben, amely mellesleg Comenius pályázatból valósult meg, fűszerfelismerést tartottak, az osztályfőnök, Háriné Eszéki Mariann tanárnő vezetésével, aki próbálta rávezetni a diákokat a helyes megfejtésre.

Amíg az osztály egyik része a növények illatából próbálta kitalálni az adott fűszert, addig a másik csapat a tűz körül serénykedett. A sütögetést megelőző napon a diákok Járfás Andrea tanárnő irányításával előkészültek a bográcsgulyáshoz: burgonyát pucoltak és daraboltak, a húst parírozták és szeletelték. Miután a gulyás elkészült a gyerekek az arra haladókat is meginvitálták egy-egy tányér levesre, később pedig szalonnát is süthettek a fiatalok.

Az osztály ezzel a kis programmal azt szerette volna megmutatni, hogy mennyi lehetőség rejlik az iskola képzéseiben.

Miután Háriné tanárnő összeterelte a zsibongó társaságot, megmutatta nekik a fákat, amelyeket azok a diákok ültettek, akik az érettségivel szakmai képzést is kaptak.

Varga Réka

5/13.E

ZSZC Báthory István Szakgimnáziuma és

Szakközépiskolája

A videofilm elérhetősége:

https://www.youtube.com/watch?v=GPz_oXyFX34

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: