GUNS’ N Roses magyar módra

 

ImageHazánk első Guns N roses tribute band-je a Hollywood Rose, immáron hatodik éve szólaltatják meg kedvenceik dalait. Az évek során nem kis átalakuláson ment keresztül az együttes, de ennek köszönhetően jött létre a mai felállás (Képen balról): Vilkó (szólógitár), Cocó (billentyűs hangszerek), Jesse James (ének), Zaba (dobok), Luki (basszusgitár), Viktor (ritmusgitár). Sikerült telefonon elérnem Vilkót, aki segítőkészen felet kérdéseimre:

– Az együttes életében az idei év elég mozgalmasnak mondható. Túl vagytok már több mint 60 koncerten, melynek nagy része külföldi színpadon volt. Merre jártatok?

– Magyarországgal együtt 11 országban léptünk fel, jártunk Hollandiában, Svájcban, Németországban, Ausztriában… Hihetetlen, mennyire tisztelnek azért, hogy zenész vagy. Felnéznek rád, körülrajongnak. Bármerre járunk, mindig pozitív élményekkel térünk haza.

– Melyik volt a legemlékezetesebb fellépésetek?

– Ausztriában volt, amikor a Billy Idol előzenekaraként 6000 embernek zenélhettünk. Életünk végéig emlékezni fogunk rá.

– A sűrű koncertezés mellett volt időtök rögzíteni az első albumotokat. Mesélj róla egy kicsit!

– Már régóta terveztünk egy saját számos CD-t. De nem tudtuk, hogy a közönség, hogyan fog reagálni, ezért először egy 4 számos EP-t jelentettünk meg. Ennek sikerén felbuzdulva kibővítettük még hét számmal, és áprilisban piacra dobtuk a MINIMAL DESIGN-t.

– Hogy fogadták a rajongók a lemezt?

– Májusban megtartottuk ez első lemezbemutató koncertünket. Rengetegen eljöttek, és legnagyobb meglepetésünkre nagyon sokan velünk énekelték a számainkat.

– Unplugged műsorral is előrukkoltatok. Honnan az ötlet?

– Teljesen véletlenül jött egy egész napos próbálás után. Cocót megkértem, játssza el kicsit jazzesen a Don’t Cry-t. Ekkor Jesse olyan fergeteges módon átalakítva kezdte el énekelni, hogy úgy gondoltuk, ezt tovább kell vinni. Így jöttek létre azok a feldolgozások, amiket eddig soha nem hallhattunk akusztikus formában.

– nézzük kicsit a jövőt. Milyen terveitek vannak?

– Rengeteg ország van, és mi igyekszünk minél több helyre eljutni. Meg szeretnénk mutatni a világnak, hogy mit is csinálunk.

– Hazai vonalakat nézve..

– Szeretnénk fellépni Zalaegerszegen is, hisz én onnan származom.. Pici országunk szinte minden városában van egy kisebb klub, ahová szívesen várnak minket. De sajnos Zalaegerszegen nem tudjuk, hol fogadnának minket.

És vannak nagyobb csarnokok is, de ahhoz, hogy jól mutasson egy koncert, rengeteg ember kell, hogy megtöltsék a teret. Úgyhogy ezzel még egy kicsit várnunk kell, de talán már nem is olyan sokat.

Gratulálok az eddig elért sikerekhez, és kívánom, hogy teljesüljenek a Hollywood Rose álmai.

Bízom benn, hogy a Zalai fellépésre is hamarosan sor kerülhet.

 

Buzsáky Viktória

PÁSZI-Báthory SZKI

2/14. E

Hozzászólás